Autor: Vasile Andru alte cărți de autor(i)
Traducere:
Data apariţiei: 2004
Număr de pagini: 272
Format: 13x22 cm
ISBN: 973-7970-11-X
|
|
|
Prezentarea cărţii
Terapia destinului
Nimeni nu moare de moarte bună, ci de cumul de erori.
Omul este făcut pentru realizare şi longevitate. El este "programat" natural pentru o viaţă de peste 100 de ani; capacitatea celulelor de a se multiplica s-ar epuiza spre 120 de ani!
Dar omul ratează aceste premise cantitative şi calitative ale fiinţei.
El trăieşte puţin, adică sub programul său natural; el nu ştie să-şi dezvăluie calităţile de excepţie. însumarea erorilor mici şi mari, de fiecare zi, scurtează viaţa şi o întunecă. Pentru mulţi, viaţa este un cumul de erori.
Erori neştiute, abateri imperceptibile de la legea naturală sau de la legea revelată, contrarieri ale dreptei naturi.
Erori în aparenţă banale, cum ar fi eroarea de a fi mâhnit, care este o agresiune împotriva ta însuţi şi care îţi înjumătăţeşte puterile.
Sau conflictele cu sine, cu semenul, cu spaţiul, cu sacrul - şi toate ne strică viaţa. Prin cumul, erorile fac o cifră mare şi omul moare înainte de vreme sau decade înainte de a muri. Dar există şi inversul acestei situaţii. Există şi cumul de soartă bună. Omul este în stare să adune nu doar greşeli, ci şi noroc (termen folcloric, parţial sinonim cu "har"). Oare ar putea fi controlat procesul acumulării de soartă bună? întrebam în Viaţă şi semn. În cartea de faţă adăugăm noi răspunsuri şi sugestii la îndreptarea vieţii.
Cum să dizolvi negativitatea din soartă, acumulată în nelimitarea existenţei tale.
Cum să restaurezi firea ta genuină. Spunem: Norocul are forma minţii. Dar mintea ce formă are?
Ea are forma chipurilor pe care le evocăm. Operaţiunea cu chipuri ne menţine în mecanica gândirii.
Numele divine, concentrarea, isihia - sunt forme bune, prin ele se face trecerea de la grosier la subtil, de la eroare la şansă. Recunoştinţa este o formă care te înrudeşte cu zeii.
Dacă dai minţii forme bune, ritmic şi stăruitor, atragi circumstanţe favorabile ţie. Pe aceasta se sprijină ştiinţa bunei sorţi. Cartea de faţă are un aspect practic, ea propune o lucrare cu sine.
Am împărţit-o în trei părţi: Iniţierea, Asceza, Realizarea.
Sunt chiar etapele lucrului cu sine. Lucrul începe prin scoaterea minţii din mecanica ei zilnică, extinzând spontan puterea sa.
Asceză, în greceşte, înseamnă practică. Noi traducem prin "practica bunei sorţi".
Realizarea survine fie după o zi, fie după o viaţă.
|