Autor: Aurel Ardelean, Gheorghe Mohan alte cărți de autor(i)
Traducere:
Data apariţiei: noiembrie 2008
Număr de pagini: 400
Format: 17x24 cm
ISBN: 978-973-571-838-1
|
|
|
Prezentarea cărţii
Flora medicinală a României
Boala este văzută astăzi ca un dezechilibru, care apare între om şi mediul înconjurător, între componentele energetice ale sale sau între sistemele de organizare ale fiinţei umane.
Acest dezacord, care afectează uneori însăşi viaţa, se poate remedia apelând la terapia naturistă care foloseşte agenţii naturali ca: apa, lumina, mişcarea, căldura, frigul, alimentaţia, plantele.
În lume, se înregistrează o revenire spectaculoasă la medicina naturistă, homeopatică şi, mai ales, la fitoterapie. Fitoterapia utilizează în tratarea afecţiunilor produsele vegetale obţinute din plantele medicinale.
Produsele de origine vegetală sunt preferate, deoarece sunt uşor asimilate, bine tolerate de organism, nu produc efecte secundare, nu dau reacţii adverse nedorite şi nu determină obişnuinţa. Se ştie că flora României cuprinde 3.600 de specii din care circa 360 de specii sunt utilizate în tratarea diverselor afecţiuni.
Lucrarea de faţă este o mică enciclopedie care prezintă în ordine sistematică (taxonomică) 357 de specii de plante, atât din flora spontană cât şi din cea cultivată, utilizate în tratarea diverselor afecţiuni ale organismului uman.
Alături de plantele medicinale apar şi diverse legume şi fructe, care în asociere pot avea efecte benefice. Aurel Ardelean este absolvent al Facultăţii de Biologie, Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, doctor în ştiinte biologice, specializarea Geobotanică, conducator de doctorat în acelaşi domeniu. În anul 1981 a obţinut premiul „Emanuel Teodorescu” al Academiei Române. Rezultatele cercetării în domeniul geobotanicii şi biologiei celulare şi moleculare au fost publicate în 4 monografii, 44 de cărţi de specialitate, manuale şi atlase, peste 300 de articole publicate în ţară şi în străinătate. Gheorghe Mohan este absolventul Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Biologie - promoţia 1965; doctor în ştiinte biologice, cercetator principal I la Grădina Botanică „D. Brandza” a Universităţii din Bucureşti si profesor universitar la Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, disciplina de Botanică Sistematică. Este autor si coautor a peste 80 de cărţi (enciclopedii, determinatoare, atlase, manuale şcolare), numeroase articole şi studii de specialitate (taxonomie vegetală, ocrotirea naturii, fitoterapie, istoria biologiei) publicate în ţară şi în străinătate.
|