Autor: Vandra Attila alte cărți de autor(i)
Traducere: Attila şi Maria Vandra
Data apariţiei: 2008
Număr de pagini: 270
Format: 12,5x19,5 cm
ISBN: 978-973-20-1133-1
|
|
|
Prezentarea cărţii
Cum să ne educăm copiii
După citirea dezbaterilor ştiinţifice din cărţile de specialitate, dilema părintelui creşte şi mai mult.
Pe el nu îl interesează de ce au behavioriştii alte păreri decât psihanaliştii, pe el nu îl interesează amănuntele ştiinţifice, nu doreşte să facă ştiinţă şi cercetare şi nu doreşte să decidă cine are dreptate dintre doi psihologi de renume care au păreri opuse.
El caută răspunsul la o întrebare banală: "Să-l plesnesc sau nu pe copilul acesta obraznic şi neascultător? Şi de ce să nu-l plesnesc, dacă merită, doar şi data trecută a fost eficient!"
Părintele este interesat de îmbunătăţirea relaţiei cu copilul său, vrea să înţeleagă de ce se repetă mereu aceleaşi neînţelegeri, de ce degenerează conflictele banale în confruntări, de ce nu ascultă copilul de sfaturi în propriul interes şi cum ar putea influenţa comportamentul copilului.
Stimate cititor! Este inutil să cumperi această carte. Ea nu conţine sfaturi simple, pe acre, respectându-le copilul tău ve deveni un mieluşel ascultător şi un elev minunat.
Vei primi doar câteva explicaţii de ce comportamentul copilului (şi al tău!) este uneori complet iraţional, vei putea să înţelegi cum a devenit copilul tău aşa cum este, cu toate că ai depus eforturi mari ca să-l educi şi să previi acest lucru.
Vei mai găsi în carte câteva sugesti referitoare la rezolvarea conflictelor, cum să-ţi înţelegi copilul şi cum să comunici cu el, apoi cei rămâne singur.
Astfel va trebui să-ţi duci lupta nu numai cu copilul tău, dar şi cu partenerul de viaţă, soacra, profesorii copilului şi, cea mai grea, cu tine însuţi. Va fi o luptă grea.
Dacă totuşi te-ai decis să cumperi cartea şi încerci să aplici sfaturile mele, îţi urez mult succes!
|