Autor: Vasant Lad alte cărți de autor(i)
Traducere:
Data apariţiei: august 2006
Număr de pagini: 192
Format: 13x20 cm
ISBN: 973-87022-1-6
27,00lei
Momentan indisponibil
|
|
|
|
|
|
Prezentarea cărţii
Ayurveda, ştiinţa autovindecării
Inspiraţia autorului pentru această carte a apărut dintr-o puternică credinţă că Ayurveda ar trebui împărtăşită occidentalilor într-o manieră simplă şi practică.
Până în prezent Ayurveda a fost privită în vest ca o ştiinţă ezoterică. Totuşi ea este o ştiinţă a vieţii simplă şi practică iar principiile sale sunt universal aplicabile la existenţa de zi cu zi a fiecăruia.
Ayurveda vorbeşte despre fiecare element şi aspect al vieţii umane oferind îndrumarea care a fost testată şi rafinată de-a lungul a multe secole de toţi cei care au căutat mai multă armonie, pace şi longevitate.
Cunoaşterea oferită în această carte va fi de maximă importanţă pentru cititor.
Ayurveda ca ştiinţă nu se bazează, pe schimbarea constantă a datelor cercetărilor ci pe înţelepciunea eternă a rishi-lor care au primit această ştiinţă, expresie a unităţii perfecte cu Conştiinţa Cosmică, prin introspecţie religioasă şi meditaţie.
Ayurveda este o ştiinţă eternă, iar imaginea reflectată aici şi explicaţiile date sperăm că vor servi cititorului de-a lungul întregii sale vieţi.
Ayurveda cuprinde opt ramuri principale ale medicinii: pediatria, ginecologia, obstetrica, oftalmologia, geriatria, otorinolaringologia (urechi, nas, gât), medicina generală şi chirurgia.
Fiecare din aceste specializări medicale este abordată în acord cu: teoria celor cinci elemente (eter, aer, foc, apă, pământ); tridosha, sau cele trei umori corporale; cei şapte dhatu, sau ţesuturi corporale; cele trei mala (urina, transpiraţia şi fecalele); şi trinitatea vieţii: corp, minte şi conştiinţă spirituală.
Aceste concepte sunt pe larg explicate în această lucrare introductivă.
Această carte este în principal axată pe prezentarea unei imagini de bază a Ayurvedei, incluzând tehnici de examinare, diagnostic şi tratament; promovarea longevităţii; folosirea remediilor din plante medicinale şi alte aspecte practice de zi cu zi pentru menţinerea sănătăţii.
|