Autor: Gregorian Bivolaru alte cărți de autor(i)
Traducere:
Data apariţiei: 2003
Număr de pagini: 320
Format: 20,5x29 cm
ISBN: 973-8279-07-0
|
|
|
Prezentarea cărţii
Enciclopedia naturistă a elementelor minerale
Această lucrare urmăreşte să prezinte pentru prima oară în România într-o formă enciclopedică, sintetică şi actualizată informaţii esenţiale despre elementele minerale şi despre terapia cu elemente minerale, aşa cum au fost ele descrise de-a lungul timpului de către diverşi autori competenţi.
Veţi găsi reunite aici unele informaţii fundamentale provenind de la renumiţi alchimişti ai evului mediu, de la cercetători moderni ca Louis Kervran, Rudolf Steiner ş.a., precum şi din medicina actuală (în special din biologia celulară şi din genetică). Elementele minerale sunt prezente la toate nivelurile organismului, exercitând importante acţiuni specifice.
Ca şi majoritatea vitaminelor, ele nu pot fi sintetizate de către organismul uman.
Totuşi, prin misteriosul proces al transmutaţiei biologice, unele elemente chimice se pot transforma în alte elemente chimice, chiar la temperatura corpului uman, degajând lent cantităţi uriaşe de energie care, prin intermediul proceselor ulterioare de sublimare, vor putea fi utilizate cu înţelepciune de către cei iniţiaţi. Odată cu descoperirea rolului vitaminelor şi elementelor minerale în buna funcţionare a organismului s-a creat o mai mare deschidere faţă de medicina naturistă.
Urmărind să renunţe din ce în ce mai mult la medicaţia alopată de sinteză (a cărei agresivitate a fost deja dovedită prin numeroasele sale efecte secundare şi nu mai constituie acum un secret pentru nimeni), atât medicii (plini de bun simţ) cât mai ales pacienţii au început să acorde din ce în ce mai multă atenţie medicinei naturiste. În cadrul terapiilor alopate, pacienţilor le sunt adeseori prescrise suplimente minerale şi vitaminice în exclusivitate de sinteză, ceea ce constituie o mare greşeală, pentru că în realitate niciodată un produs de sinteză (căruia înainte de toate îi lipseşte „elementul vital”) nu va putea înlocui pe deplin un produs natural. Să nu uităm că întotdeauna NATURA a avut secretele ei pe care deocamdată omul nu este capabil să le cunoască în totalitate. Legumele, fructele, cerealele, lactatele, ouăle, apele minerale naturale, plantele medicinale, lăptişorul de matcă, melasa neagră din trestie de zahăr, drojdia de bere, algele marine, dolomita şi argila sunt importante surse naturale de elemente minerale.
|