Autor: Ghislaine Saint-Pierre Lanctot alte cărți de autor(i)
Traducere: Laura Mandi-Beke
Data apariţiei: august 2015
Număr de pagini: 96
Format: 16x21 cm
ISBN: 978-606-93619-1-7
|
|
|
Prezentarea cărţii
Educaţia spre... Cunoaşterea înnăscută
Mai este adevărat faptul că şcoala serveşte pentru a învăţa copiii să citească, să scrie şi să socotească? Uitându-mă la tinerii adulţi, constat că şcoala de astăzi oferă rezultate mult mai slabe decât cea de ieri.
Tinerii citesc şi socotesc cu greutate, iar textele lor sunt pline de greşeli. Dislexia este răspândită, iar tabla înmulţirii rămâne o enigmă pentru persoanele care nu au atins vârsta de 40 de ani.
Cu toate acestea, copiii încep să frecventeze şcoala mai devreme şi o termină mai târziu. În plus, datorită unor facilităţi tehnologice denumite computer, internet, televiziune şi cinematograf, este aşteptată apariţia unei generaţii de copii supradotaţi.
Totuşi, noi ne confruntăm cu o situaţie diametral opusă. Ce se întâmplă? Educaţia a devenit instrumentul de cretinizare a maselor.
Din 1945, UNESCO conduce domeniile educativ, ştiinţific şi cultural la nivel mondial. Cu cât influenţa sa creşte, cu atât abordările pedagogice se uniformizează peste tot pe întreaga planetă.
Învăţământul său favorizează TIC-urile (tehnologii de informare şi de comunicare), responsabilitatea ecologică şi conformitatea socială. În plus, promovează inteligenţa colectivă pentru umanitate şi încurajează mentalitatea de stup ca ideal planetar.
Muzica, cinematografia, moda, arta, literatura, radioul şi televiziunea sunt manipulate de aceleaşi grupuri secrete şi difuzează un mesaj identic.
De ce această îndârjire educativă? Elita ştie că fiinţa umană este pe cale să efectueze un salt evolutiv monumental şi încearcă cu disperare să o întoarcă din drum. Decizia de a ieşi din această aventură se află în mâinile noastre!
În acest volum se găsesc răspunsurile la următoarele întrebări:
- La ce servesc programările familiale, culturale şi religioase?
- Ce adevăruri ascund cursurile de ştiinţă, de geografie şi de istorie?
- De ce este primordială individualizarea egoului?
- Ce se ascunde în spatele gratuităţii canalelor mediatice?
- De ce învăţământul la domiciliu reprezintă o soluţie interesantă?
- Cum pot avea acces la cunoaşterea înnăscută din mine?
- Pot învăţa părinţii şi copiii să manifeste împreună noua fiinţă?
|