Autor: Nathesvara alte cărți de autor(i)
Traducere:
Data apariţiei: aprilie 2018
Număr de pagini: 150
Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-7726-31-5
|
|
|
Prezentarea cărţii
Sexualitatea tantrică - preliminarii - alchimia unei relaţii de cuplu
În mitologia egipteano-greacă privind originea omului se povesteşte că la început nu existau femei şi bărbaţi, fiinţa umană fiind hermafrodită.
Zeii, geloşi pe această stare de completitudine, au intervenit şi au "despărțit" Omul în două jumătăţi, una feminină şi cealaltă masculină.
Acesta este motivul pentru care noi rătăcim în căutarea sufletului pereche, cu care să ne reunim și să devenim astfel o fiinţă completă. Tantricii au o abordare mai directă: în cadrul oricărei relaţii de cuplu, persoana de sex opus, pe care o iubeşti şi care te iubeşte, poate să devină sufletul tău pereche, dacă sunteţi motivaţi mai ales de comuniunea sufletească dintre voi şi cunoaşteţi suficient de bine caracteristicile acestui tip de interacţiune umană.
„Iubirea nu este un fenomen exclusiv subiectiv. Ea există atât în omul care iubeşte, cât şi în afara sa (deşi iubirea nu poate exista ca obiect exterior nouă).
Iubirea este un paradox... este subiectiv-obiectivă. Are tot felul de caracteristici dificil de înţeles. Este într-o continuă transformare, dar mereu aceeaşi (creşte şi descreşte, iar şi iar).
Este necondiţionată, dar apare numai în anumite condiţii. Atotputernică, dar lipsită de forţă în cei lipsiţi de inimă. Egală faţă de toate fiinţele, dar orientată către cineva anume.
Fără să discrimineze între cel bun şi cel rău, dar mereu orientată către bine. Ne îmbolnăveşte şi ne vindecă. Ne face să îi iertăm pe ceilalţi şi adesea să nu ne iertăm pe noi înşine. Ne hrăneşte şi ne înfometează, în acelaşi timp.
Este discretă şi năvalnică. Ne face liberi şi ne constrânge (să abandonăm libertinajul). Ne face să fim unici şi ne distruge individualismul.
Iubirea este intangibilă, dar poate fi împărtăşită cu altcineva."
Dintotdeauna viaţa omului a fost influenţată de relaţiile pe care le are: familia, comunitatea în care trăieşte, prietenii sau duşmanii, mentorii şi, bineînţeles, relaţiile de iubire.
Dezvoltarea propriei individualităţi este foarte importantă, dar la fel de importante sunt relaţiile pe care le stabilim cu ceilalţi, pentru că nimeni nu-şi este suficient sieşi, iar viaţa noastră a devenit, în primul rând, o viaţă socială. Toate relaţiile pe care le avem ne influenţează viaţa, mai mult sau mai puţin, dar relaţiile de suflet au o mai mare importanţă în economia ei: relaţia cu părinţii, cea
cu mentorii, prieteniile adevărate sau relaţiile de cuplu. Chiar dacă ai fost orfan, cineva din anturajul tău a jucat rolul de părinte-surogat, spre bine sau spre rău, fie că respectiva persoană l-a asumat, fie că tu, conştient sau nu, ai creat respectiva legătură.
Chiar dacă nu ai avut mentori, vrând-nevrând ai avut modele, pe care le-ai urmat, la un moment dat sau altul (dintre prieteni, profesori, personaje din lecturi, etc). La fel, poate că nu ştii ce este iubirea, dar sigur te-ai ataşat cel puţin o dată de cineva.
Până la urmă, ataşamentul afectiv este o formă incipientă de iubire, dar o iubire deformată de faptul că dorinţele personalităţii (ego-ului) sunt mai puternice decât voinţa sufletului.
|