Autor: Geraldine Olivo alte cărți de autor(i)
Traducere: Larousse
Data apariţiei: august 2016
Număr de pagini: 127 color
Format: 17x23 cm
ISBN: 978-606-8516-12-7
|
|
|
Prezentarea cărţii
Ape detoxifiante & infuzii sănătoase
Alternativa sănătoasă la sucurile din comerț : apă de izvor, fructe, legume, verdețuri, condimente... Descoperiți cum să combinați toate aceste arome, ca să obtineți ape detoxifiante delicioase sau infuzii pline de vitamine și să beneficiați de elementele lor nutritive.
Apă de vara cu piersică, dovlecel și cimbru, apa depurativă cu sevă de mesteacăn, rozmarin și lămâie, prăjitură cu morcov. De băut... 80 de rețete pentru orice anotimp, menite să vă astâmpere setea, să vă purifice orgasnismul și să vă delecteze papilele gustative.
Autoarea oferă detalii privind calitățile nutritive ale fiecărui ingredient, pentru a înțelege mai bine efectele benefice ale rețetelor propuse.
De știut înainte de a începe:
PRINCIPII GENERALE:
Toate rețetele sunt pentru un litru de apă detoxifiantă și trebuie preparate preferabil de seara pentru a doua zi (durata lor de păstrare este de cel mult 24 de ore). Apa folosită trebuie să fie întotdeauna de bună calitate, fie apa de izvor îmbuteliată, fie trecută printr-o cană filtrantă. Evitați cu desăvârșire apa direct de la robinet. Dacă este necesar, filtrați băutura detoxifiantă în momentul servirii, folosind o strecurătoare dacă vasul nu este prevăzut cu un filtru.
LĂMÂIA: Este prezentă în majoritatea rețetelor; acțiunea antioxidantă a vitaminei C din lămâi contribuie la o mai bună conservare a fructelor și legumelor puse la macerat.
APA DETOXIFIANTĂ ACIDULATĂ:
Dacă vă place, nimic nu vă împiedică să înlocuiți o parte din apa plată cu apa acidulată. Folosiți în proporție de aproximativ jumătate apa plată pentru macerarea fructelor și apoi adăugați apa acidulată în momentul servirii. Puteți opta pentru o apă bogată în bicarbonat, cu condiția să nu aibă un conținut foarte mare de sare (adică de sodiu). Astfel, veți spori virtuțile alcalinizante ale apei detoxifiante.
RECIPIENTUL:
Trebuie să fie din sticlă (în niciun caz din plastic) - în mod ideal un borcan mare cu capac care se înșurubează. Alegeți întotdeauna un vas cu capacitate mai mare de un litru, ca să încapă în el atât fructele și legumele, cât și litrul de apă în care le macerați.
TĂIEREA: Tăiați fructele și legumele în bucăți mici pentru ca gustul și proprietățile lor să se poată difuza uțor în apă, dar nu foarte mici, pentru ca fructele moi (pară, banană) să nu se dezintegreze. Dacă fructele sunt prea mici pentru a mai fi tăiate (zmeură, fragi, afine etc.), striviți-le ușor într-un mojar.
|