Autor: traducere din aramaică de G.J.R.Ousley alte cărți de autor(i)
Traducere: din engleză de Cezar Proca
Data apariţiei: septembrie 2014
Număr de pagini: 186
Format: 14,5x21,5 cm cartonat
ISBN: 978-973-0-16573-9
|
|
|
Prezentarea cărţii
Pentru cei ce cred, aceste lucruri sunt adevărate. Pentru cei ce nu cred, ele sunt doar o poveste. Însă pentru cei cu mintea și inima deschisă, pentru care spiritul este mai degrabă important și nu litera care ucide, acestea sunt adevăruri spirituale.
Căci lucrurile care sunt scrise sunt adevărate nu pentru că sunt scrise, ci mai degrabă sunt scrise pentru că sunt adevărate. Iar acestea sunt scrise ca să poți crede cu inima și ca să le transmiți mai departe pentru mântuirea multora.
Această Evanghelie a vieții desăvârșite cunoscută și sub numele de Evanghelia celor 12 Apostoli, al cărei original scris în limba aramaică se găsește în arhivele Vaticanului, este singura ediție completă și necenzurată publicată până acum în limba română, este Evanghelia originară din care au fost extrase cele patru Evanghelii canonice ce formează Noul Testament cunoscut astăzi.
Motivele pentru care unele pasaje au fost cenzurate periodic încă de la Conciliul de la Niceea sunt bănuite, dar neclare. Cert este că prin această apariție, opera pare completă, cititorul Noului Testament fiind familiarizat cu unele pasaje lipsă, unele oprite brusc, fără sens, din scrierile canonice.
Imaginea de ansamblu asupra învățăturii cristice originale este strălucitoare și revelatoare, multe din lucrurile simțite dar nespuse de mulți dintre noi regăsindu-se în această lucrare divină pe care, personal, o consider baza reunificării bisericilor creștine și revenirea la una apostolească biserică a lui Hristos.
Lucrarea nu are prefață, căci misiunea a fost clară, doar de traducere, lăsând pe fiecare să înțeleagă și să accepte atât cât poate duce la un moment dat fără a fi ispitit să citească într-o anumită cheie furnizată de credibilitatea celui care o prefațează.
Cu siguranță însă că trebuie citită periodic, adevărurile fiind revelate pas cu pas. Cei mai sceptici sau mai curioși vor găsi o notă referitoare la sursă unde pot regăsi atât povestea descoperirii acestui manuscris (într-o mănăstire din Tibet) cât și alte comentarii de specialitate.
|